Пълнена кокошка за Антоновден
Необходими продукти
  • • 1 бр. кокошка
  • • 1 ч.ч. булгур
  • • 1/3 ч.ч. олио
  • • 1 бр. кисела зелка
  • • 2 с.л. червен пипер
  • • сол
  • • черен пипер
Начин на приготвяне
Изчистената и измита кокошка се посолява, натрива се с червен пипер и се оставя. В това време се приготвя плънката. Измива се булгурът и се сварява за около 15 минути След това се изцежда от водата. В тиган се слага зелето нарязано, налива се олиото, прибавя се булгурът, налива се 1/2 ч.ч. вода и се задушава 30 минути под капак. Кокошката се пълни и зашива. Останалата плънка се слага в глинен гювеч, върху нея кокошката, налива се 1/3 ч.ч. вода и 1/3 ч.ч. зелев сок, захлупва ссе с капак и се пече около час и половина при температура 200 С.
Рецептата е добавена от korneliq на 17 Януари 2009 г.
Източник: Мария Проданова, авторка на книгата Български празници и традиции
Още рецепти за:
Подобни рецепти
Коментари
Трябва да сте влезли с акаунта си за да може да пишете коментари, добавяте рецепти и снимки и организирате рецептите, които харесвате в Любими.
Регистрирай се сега!
или
вход с Facebook
(не изисква регистрация)
Няма коментари

Сподели рецептата

Във форума
Нови снимки
от gigiот gigiот gigiот sweetnesот zlareот asimeriот jardinот jardinот gigiот gigiот krasikn10от gigiот gigiот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот Lirinkaот ma_rri_naот ma_rri_naот Lirinka
Рецепти на деня


© Информацията в този сайт или части от нея не могат да бъдат използвани без изричното съгласие на авторите.